// Baggrund

Peter Harbeck er uddannet mag. art. i musik fra Århus Universitet (1979), har diplomeksamen og musikpædagogisk eksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium med hovedfag klarinet (1982) og diplomeksamen i orkesterdirektion fra Det kongelige danske Musikkonservatorium (1996).

Som klarinettist og saxofonist har han igennem tiderne virket i Århus Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Ålborg Teater, Århus Teater, Peder Pedersens Bigband, Klüvers Bigband, Ib Glindemanns Bigband samt en række forskellige ensembler. Som musikpædagog har han undervist ved en række musikskoler og kurser samt på Ålborg Universitetscenter. Han har dirigeret en lang række amatørorkestre og – kor.

Efter fast ansættelse som klarinettist i Den Kongelige Livgardes Musikkorps (1982-1996) fulgte ansættelse som dirigent og chef samme sted (1996-2009), hvor han bl. a. har stået for musikken ved mange højtidelige begivenheder ved Hoffet. Derefter var han ansat som dirigent og musikalsk leder af Søværnets Tamburkorps (2009-2015) og er nu freelance dirigent og underviser.

Som dirigent har han udover sine faste orkestre gæstedirigeret professionelle militære musikkorps i ind- og udland. Han har dirigeret både klassiske og rytmiske programmer og arbejdet med en lang række danske og udenlandske solister.
Han har indspillet cd’er, fungeret som producer og skrevet arrangementer og instrumentationer.

Han bliver benyttet som dommer ved konkurrencer og stævner i Danmark, Norge og Irland og har undervist i direktion bl. a. for Dansk Amatørmusik og Danske Orkesterdirigenter.

Desuden har han været på adskillige kurser indenfor ledelse, samarbejde og kommunikation og er NLP Practitioner.

Peter harbeck